среда, 27. фебруар 2019.

LIKOVNI KONKURS "LEPOTA RAZLIČITOSTI"

 Konkurs je otvoren od 01. do 29. marta 2019. godine 

Likovni konkurs “Lepota različitosti” je sastavni deo projekta “Znanjem do tolerancije”, koji Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti “Noumena” realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS. Problem čijim se rešavanjem projekat „Znanjem do tolerancije“ bavi jeste nepostojanje vannastavnih edukativnih programa na teritoriji Gradske opštine Mladenovac koji su namenjeni deci i mladima, a koji su koncipirani tako da afirmišu multikulturalizam i toleranciju u školama, da podstiču razvijanje senzibiliteta kod dece i mladih za različitost, kao i da razvijaju svest i kritičko mišljenje kao jedino efikasno sredstvo za borbu protiv predrasuda, koje uzrokuju diskriminaciju, netrpeljivost i nasilno ponašanje prema drugom i drugačijem. 

Različitost nas ne razdvaja već nas čini bogatijim. Svi smo različiti, u tome i jeste lepota. Upoznavanje različitosti je prilika da se nauči nešto novo, da se prošire vidici i oplemeni život. Predrasude i stereotipi koje možemo imati o nekim ljudima, grupama ili narodima, posledica su nedovoljne ili pogrešne informisanosti, kao i pogrešnog zaključivanja, i često mogu imati negativan uticaj na kvalitet života drugih. Zato je potrebno da se obrazujemo, da steknemo neophodna znanja, kako bismo u svojim razlikama mogli da se međusobno poštujemo i volimo.

Pravo učešća na konkursu imaju deca i mladi, uzrasta od 5 do 19 godina starosti, sa teritorije Gradske opštine Mladenovac.  Konkurs se sprovodi u tri uzrasne kategorije: 
- kategorija predškolskog uzrasta, 
- kategorija uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole, 
- kategorija uzrasta od 5. do 8. razreda osnovne škole,
- kategorija uzrasta od 1. do 4. razreda srednje škole. 

Radovi treba da budu urađeni na listu bloka br. 5, nekom od sledećih tehnika: grafitna olovka, tuš, tempere, akvareli, uljani pasteli, suvi pasteli, flomasteri, drvene boje. 

Na poleđini svakog rada treba da budu navedeni: 
- ime, prezime i uzrast autora rada, naziv škole, kontakt (broj telefona)  
- ime i prezime likovnog pedagoga, kontakt (broj telefona i/ili e-mail adresa) 

Svaki učesnik može konkurisati sa najviše dva rada. Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju. Organizator zadržava pravo da radove koristi za druge neprofitabilne izložbe i da ih reprodukuje u štampanim ili elektronskim publikacijama. 

U svakoj od navedenih kategorija, stručni žiri će odabrati po tri najbolja ostvarenja. Autorima radova koji prema odluci stručnog žirija budu proglašeni kao najbolji, biće dodeljene diplome i nagrade. Stručni žiri može dodeliti i posebne pohvale i priznanja, ako se za tim ukaže potreba. 

U aprilu 2019. godine, u galeriji Centra za kulturu i turizam Mladenovac, biće otvorena izložba radova prispelih na konkurs, kada će nagrađenim autorima biti dodeljene nagrade i diplome. 

Radove za konkurs treba dostaviti poštom, na adresu: 
Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „Noumena“ 
ul. Lazara Čokića br. 59 
Kovačevac 11409 
- sa naznakom: „ZA LIKOVNI KONKURS“

Krajnji rok za dostavljanje radova je 29. mart 2019. godine. Radovi prispeli nakon navedenog roka neće biti razmatrani.

Kontakt za dodatne informacije:                                                                                        udruzenje.noumena@gmail.com    
Nataša Vasilić 062/299559                                   
Marija Jovanović 063/658347                                                                                                                












Нема коментара:

Постави коментар