понедељак, 19. март 2018.

LIKOVNI KONKURS "ZAUSTAVIMO ZAGAĐENJE NAŠE PLANETE - RECIMO NE PLASTICI" ORGANIZUJE

LIKOVNI KONKURS POVODOM OBELEŽAVANJA DANA PLANETE ZEMLJE

POD NAZIVOM

ZAUSTAVIMO ZAGAĐENJE NAŠE PLANETE - RECIMO NE PLASTICI

Konkurs je otvoren od 19. marta do 19. aprila 2018. godine

Tema konkursa odabrana je u skladu sa ovogodišnjom temom kampanje organizacije „Earth Day Network“, koja će biti sprovedena povodom Dana planete Zemlje, pod sloganom „End Plastic Pollution“ (Zaustavimo zagađenje plastikom). Dan planete Zemlje se svake godine obeležava 22. aprila, a ustanovile su ga Ujedinjene Nacije 1992. godine. Dan planete Zemlje se obeležava kako bi nas podsetio da treba da se drugačije ophodimo prema našoj planeti, jer nam upravo ona i njeni ekosistemi omogućuju život i opstanak. Tema ovogodišnjeg Dana planete Zemlje poziva nas da razmislimo o promenama koje u svakodnevnom životu možemo preduzeti kako bismo uticali na smanjenje plastičnog otpada, koji predstavlja veliku opasnost za našu životnu sredinu i za sve stanovnike naše planete.

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Gradske opštine Mladenovac.  Konkurs se sprovodi u tri uzrasne kategorije:

- od I do IV razreda osnovne škole
- od V do VIII razreda osnovne škole
- od I do IV razreda srednje škole

Radovi treba da budu urađeni na listu bloka br. 5, nekom od sledećih tehnika: tempere, akvareli, uljani pasteli, suvi pasteli, flomasteri, drvene boje.

Na poleđini svakog rada treba da budu navedeni:
- ime i prezime autora rada, naziv škole, razred i odeljenje, kontakt (broj telefona)
- ime i prezime likovnog pedagoga, kontakt (broj telefona i/ili e-mail adresa)

Svaki učesnik može konkurisati sa najviše dva rada. Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju. Organizator zadržava pravo da radove koristi za druge neprofitabilne izložbe i da ih reprodukuje u štampanim ili elektronskim publikacijama.
U svakoj od navedenih kategorija, stručni žiri će odabrati po tri najbolja ostvarenja. Autorima radova koji prema odluci stručnog žirija budu proglašeni kao najbolji, biće dodeljene diplome i nagrade. Stručni žiri može dodeliti i posebne pohvale i priznanja, ako se za tim ukaže potreba.

U nedelju 22. aprila 2018. godine, na Dan planete Zemlje, na facebook stranici „Eko-debata“ biće otvorena internet izložba svih radova koji su ispunili uslove konkursa. Tom prilikom biće objavljena i imena dobitnika nagrada. U ponedeljak 30. aprila 2018. godine, u galeriji Centra za kulturu i turizam Mladenovac, biće otvorena izložba radova prispelih na konkurs, kada će nagrađenim autorima biti dodeljene nagrade i diplome.

Radove za konkurs treba dostaviti poštom, na adresu:
Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „Noumena“
ul. Lazara Čokića br. 59
Kovačevac 11409
- sa naznakom: „ZA LIKOVNI KONKURS“

Krajnji rok za dostavljanje radova je 19. april 2018. godine. Radovi prispeli nakon navedenog roka neće biti razmatrani.
 
Kontakt za dodatne informacije:                   
udruzenje.noumena@gmail.com  
Nataša Vasilić 062/299559                                  
Marija Jovanović 063/658347               
                                                                             

                                    

Likovni konkurs je sastavni deo projekta „EKO-DEBATA“, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Нема коментара:

Постави коментар