понедељак, 27. мај 2019.

ZLATNA PALETA - "BITOLA 2019"

Na likovnom konkursu "BITOLA 2019" učestvovalo je 337 škola iz 34 zemlje. Od 15.771 rada, koliko je pristiglo na likovni konkurs, žiri je odabrao 806 radova za izlaganje na 37. Međunarodnoj izložbi dečje umetnosti "BITOLA 2019", koja je otvorena 23. maja 2019. godine, u Nacionalnoj galeriji "Montmartre", Bitola, Makedonija.
Učesnica Kulturno-obrazovnog programa "Art omnibus", Kristina Stanković, dobila je Zlatnu paletu za najbolje pojedinačno ostvarenje na 37. Međunarodnoj izložbi dečje umetnosti "BITOLA 2019". Kulturno-obrazovni programa "Art omnibus" se sastoji iz radionica slikanja, grafike i vajanja, iz poseta muzejima i galerijama na teritoriji Grada Beograda, kao i izložbe radova nastalih na programu. Radionice se održavaju svake subote, sa početkom u 11h, u OŠ "Sveti Sava", U Mladenovcu. Radionice vodi dipl. keramičarka Nataša Vasilić.

Promocija stvaralaštva mladih sa teritorije Gradske opštine Mladenovac, kroz učešće na likovnim konkursima i izložbama koje su im namenjene, predstavlja deo istoimenog projekta, koji Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „Noumena“ realizuje pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac.





Нема коментара:

Постави коментар