понедељак, 27. март 2017.

PREDAVANJA U OKVIRU PROJEKTA "FILOZOFSKI KLUB"


U petak, 31. marta 2017. godine, u Svečanoj sali Gradske opštine Mladenovac „Dr Elsie Inglis“, sa početkom u 17h, biće održana tri predavanja, koja će se baviti savremenim filozofskim temama: 1. „Istina i značenje u filozofiji“, 2. „Hipoteza proširene kognicije“ i  3. „Neki problemi primenjene etike“. Predavanja će voditi dr Vojislav Božičković, redovni profesor na Odeljenju za filozofiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, dr Miljana Milojević, docent na Odeljenju za filozofiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i dr Jelena Ostojić, nastavnik filozofije u Četvrtoj gimnaziji u Beogradu. Predavanja su sastavni deo projekta „Filozofski klub“, koji realizuje Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „Noumena“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Predavanja su, osim za mlade sa teritorije Gradske opštine Mladenovac, otvorena i za sve one koji se bave vaspitno-obrazovnim radom, kao i za sve zainteresovane stanovnike ove gradske opštine.


петак, 24. март 2017.

FILOZOFSKI KLUB U OŠ "BISA SIMIĆ"

U periodu od 21. do 24. marta 2017. godine, Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti "Noumena" realizovala je petu u nizu filozofsku radionicu, u OŠ "Bisa Simić", u Velikoj Krsni. Radionica predstavlja prvi deo projekta "Filozofski klub". Radionicu je vodila dipl. filozof Marija Jovanović.

Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS.


понедељак, 20. март 2017.

FILOZOFSKI KLUB U OŠ "BISA SIMIĆ"

U utorak, 21. marta 2017. godine, sa početkom u 12:30h, u OŠ "Bisa Simic", Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „Noumena“ počeće sa realizacijоm pete po redu interaktivne filozofske radionice u okviru projekta „Filozofski klub“. Radionicu vodi dipl. filozof Marija Jovanović. Projekat je podržan od strane Ministarstva prosvete, nаuke i tehnološkog razvoja RS.


петак, 17. март 2017.

FILOZOFSKI KLUB U TEHNIČKOJ ŠKOLI MLADENOVAC


U periodu od 14. do 17. marta, u Tehničkoj školi Mladenovac, Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti "Noumena" realizovala je četvrtu po redu filozofsku interaktivnu radionicu, koja predstavlja prvi deo projekta "Filozofski klub". Radionicu je vodila dipl. filozof Marija Jovanović. 
Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.



понедељак, 13. март 2017.

FILOZOFSKI KLUB U TEHNIČKOJ ŠKOLI MLADENOVAC

U utorak, 14. marta 2017. godine, sa početkom u 18:15h, u Tehničkoj školi Mladenovac, Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „Noumena“ počeće sa realizacijоm četvrte po redu interaktivne filozofske radionice u okviru projekta „Filozofski klub“. Radionicu vodi dipl. filozof Marija Jovanović. Projekat je podržan od strane Ministarstva prosvete, nаuke i tehnološkog razvoja RS.


субота, 11. март 2017.

FILOZOFSKI KLUB U OŠ "MOMČILO ŽIVOJINOVIĆ"


U petak, 10. marta 2017. godine, u OŠ „Momčilo Živojinović“, u Mladenovcu, Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „Noumena“ završila je sa realizacijom treće po redu interaktivne filozofske radionice, u okviru projekta „Filozofski klub“. 

Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

понедељак, 6. март 2017.

FILOZOFSKI KLUB U OŠ "MOMČILO ŽIVOJINOVIĆ"


U utorak, 7. marta 2017. godine, sa početkom u 17:55h, u OŠ „Momčilo Živojinović”, u Mladenovcu, Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „Noumena“ nastavlja sa realizacijоm prvog dela projekta „Filozofski klub“, koji je podržan od strane Ministarstva prosvete, nаuke i tehnološkog razvoja RS. Prvi deo projekta sastoji od besplatnih filozofskih interaktivnih radionica, namenjenih učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola, i svim srednjoškolcima sa teritorije GO Mladenovac. Radionice su usredsređene na tematizovanje i kritičko razmatranje pojmova kao što su istina, sloboda pravda i lepota. Projektom je predviđeno da se u svakoj školi sa teritorije GO Mladenovac, za njene đake, organizuje po jedna ovakva radionica, kako bi što veći broj učenika imao prilike da uzme učešće u programu. Radionice vodi dipl. filozof Marija Jovanović.



недеља, 5. март 2017.

KULTURNO-OBRAZOVNI PROGRAM "ART OMNIBUS"- BESPLATAN GODIŠNJI PROGRAM ZA MLADE

U subotu, 04. marta, sa početkom u 12h, u OŠ „Sveti Sava“, u Mladenovcu, Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „NOUMENA“ počela je sa realizacijom Kulturno-obrazovnog programa „ART OMNIBUS“. Program je sastavljen od više umetničko-edukativnih radionica iz oblasti razičitih umetničkih disciplina i likovnih tehnika, kao i izložbe najuspelijih radova nastalih na programu. Program je besplatan i namenjen je učenicima završnih razreda osnovnih i svim učenicima srednjih škola sa teritorije Gradske opštine Mladenovac i Gradske opštine Sopot.

Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji programa obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.



среда, 1. март 2017.

KULTURNO-OBRAZOVNI PROGRAM “ART OMNIBUS” - BESPLATAN GODIŠNJI PROGRAM ZA MLADE

U subotu, 04. marta, sa početkom u 12h, u OŠ „Sveti Sava“, u Mladenovcu, Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „NOUMENA“ počeće sa realizacijom Kulturno-obrazovnog programa „ART OMNIBUS“. Program je sastavljen od više umetničko-edukativnih radionica iz oblasti različitih umetničkih disciplina i likovnih tehnika, kao i izložbe najuspelijih radova nastalih na programu. Program je besplatan i namenjen je učenicima završnih razreda osnovnih i svim učenicima srednjih škola sa teritorije Gradske opštine Mladenovac i Gradske opštine Sopot.

Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji programa obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.



FILOZOFSKI KLUB U OŠ "SVETI SAVA"

U sredu, 01.03.2017. godine, u OŠ "Sveti Sava", završena je još jedna filozofska interaktivna radionica, u okviru projekta „Filozofski klub“. Radionici su prisustvovali učenici sedmog i osmog razreda.
Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.