недеља, 25. септембар 2016.

DANI EVROPSKE BAŠTINE

Tradicionalna manifestacija "Dani evropske baštine 2016" biće obeležena i u našem gradu izložbama, predavanjima i tribinama koje će se održavati od 26. do 30. septembra. Ove godine Srbija se priključila inicijativi Saveta Evrope da Dani evropske baštine na evropskom nivou budu obeleženi zajedničkom temom "Kulturno nasleđe i zajednice". Ova tema je odabrana sa ciljem da se istakne značaj i rad zajednica udruženja, porodica, grupa prijatelja i drugih koji upravljaju svojim kulturnim nasleđem i štite ga na brojne načine. Programi u okviru Dana evropske baštine će se, kao i svake prethodne godine, održati tokom septembra meseca, a osim u Srbiji, biće vidljivi širom Evrope predstavljanjem na sajtu Dana evropske baštine www.europeanheritagedays.com.
U okviru ove manifestacije, 26. septembra 2016. godine, u 18:30h, u Maloj galeriji Centra za kulturu Mladenovac, Asocijacija za podršku nauke, kiulture i umetnosti "Noumena" održaće prezentaciju rada na grnčarskom kolu. Takođe, ovom prilikom biće predstavljeni i radovi nastali na radionici keramike "U potrazi za lepim", koju Udruženje "Noumena", od 2014. godine, organizuje i realizuje za decu i mlade sa teritorije Gradske opštine Mladenovac.              
Više o pomenutoj manifestaciji mozete naći na: http://www.mladenovac.gov.rs/index.php/vesti/kultura/3496       

недеља, 18. септембар 2016.

FILOZOFSKA INTERAKTIVNA RADIONICA



Program je namenjen svoj deci starijoj od 10 godina, koja žele da budu u korak sa savremenim obrazovanjem i njegovim benefitima. Metodologija programa je usmerena ka unapređenju komunikacije i kritičkog mišljenja kod dece i mladih, stvaranju samopouzdanja, sticanju znanja i opšte kulture, diskutovanju o savremenim društvenim pojmovima i problemima, kao i razvoju senzibiliteta za moralne i kulturne vrednosti. Program radionice se realizuje jednom nedeljno u trajanju od sat i po vremena, u ul. Jaše Prodanovića 5 (ulaz preko puta „Kockice“), u Mladenovcu.
Radionice vodi dipl. filozof Marija Jovanović

PRIJAVE SU U TOKU. Više informacija možete dobiti na tel. 063/658 347

петак, 9. септембар 2016.

KULTURNO-OBRAZOVNI PROGRAM “ART OMNIBUS” - BESPLATAN GODIŠNJI PROGRAM ZA MLADE


Podsećamo sve zainteresovane da Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „NOUMENA“, subotom od 11 do 13h, u OŠ "Sveti Sava", realizuje umetničko-edukativne radionice u okviru Kulturno-obrazovnog programa „ART OMNIBUS“. Program je besplatan za učenike završnih razreda osnovnih i sve učenike srednjih škola sa teritorije Gradske opštine Mladenovac i Gradske opštine Sopot. Termin sledeće radionice je subota, 10. septembar, u 11h.

Pokrovitelj programa je Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu.