уторак, 7. јун 2016.

LETNJA UMETNIČKO-EDUKATIVNA RADIONICA "U POTRAZI ZA LEPIM"


U ponedeljak, 27. juna, u OŠ "Živomir Savković", u Kovačevcu, sa početkom u 11h, Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „NOUMENA“ počeće sa realizacijom letnje umetničko-edukativne radionice keramike „U potrazi za lepim“. Program će se ovog puta realizovati na dve lokacije - od 27. juna do 11. jula u OŠ "Živomir Savković", u Kovačevcu, a od 01. do 09. avgusta u Tehničkoj školi Mladenovac. 

Učesnici letnje umetničko-edukativne radionice keramike „U potrazi za lepim“ biće u prilici da se upoznaju sa celokupnim procesom stvaranja umetničkog dela u glini - od njegovog modelovanja pa sve do završnog pečenja. Takođe, učesnici će biti u prilici i da se upoznaju sa osnovnim pojmovima i kriterijumima za prosuđivanje umetničkog dela, značenjem pojma estetike, sa predmetom kojim se estetika kao filozofska disciplina bavi, sa problemom definisanja lepog u umetnosti, kao i sa razlikama i sličnostima između umetnosti i zanata. Program umetničko-edukativne radionice keramike „U potrazi za lepim“ vodi dpl. keramičarka Nataša Vasilić. 


Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji programa obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.

Нема коментара:

Постави коментар