четвртак, 22. октобар 2015.

OTVARANJE IZLOŽBE "U POTRAZI ZA LEPIM"


U sredu, 21. oktobra 2015. godine, sa početkom u 19h, u Centru za kulturu Mladenovac otvorena je retrospektivna izložba “U potrazi za lepim”, koja je nastala kao rezultat istoimene umetničko-edukativne radionice koju Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti “NOUMENA, od 2014. godine, organizuje za mlade sa teritorije Gradske opštine Mladenovac i Gradske opštine Sopot. Imajući u vidu činjenicu da se najveći broj polaznika radionice prvi put susreo sa glinom kao materijalom kao i zahtevnim tehnikama modelovanja keramičkog proizvoda, rezultati koje su oni postigli zadivljuju. Iz želje da njihova dostignuća predstavimo široj javnosti, nastala je i ova retrospektivna izložba.
Realizaciju izložbe finansijski je podržala Gradska opština Mladenovac.


среда, 7. октобар 2015.

20. REVIJA STVARALAŠTVA DECE I MLADIH BEOGRADA


U okviru 20. REVIJE STVARALAŠTVA DECE I MLADIH BEOGRADA, u organizaciji Prijatelja dece opštine Novi Beograd, Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „NOUMENA“ je, 06. oktobra 2015. godine, u foajeu Velike dvorane Centra „Sava“, od 12 do 17:30 h, prezentovala radove nastale na umetničko-edukativnoj radionici „U potrazi za lepim“. Izložba je imala za cilj ukazivanje na obim i kvalitet stvaralaštva dece i mladih sa teritorije Gradske opštine Mladenovac i Gradske opštine Sopot. 

Izložbu radova u okviru 20. REVIJE STVARALAŠTVA DECE I MLADIH BEOGRADA u velikoj meri omogućila je Gradska opština Mladenovac obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.